Personer som fiser inför sin partner har större chans för långvarigare förhållanden

Författaren Leah Decesare släppte nyligen boken "Naked parenting". Den handlar om upp- och nergångarna i föräldraskap och hur man kan behålla romantiken i långa förhållanden. Du kommer aldrig att tro vad hon sa om att fisa!


Djur, och alla andra organismer (även om de faktiskt inte äter sina energikällor) äter mat för att få näringsämnen som de kan bränna som energi. Utan mat skulle djur dö. Vi människor bryter ner de bra näringsämnena med hjälp av tänderna och skickar de vidare till matsmältningssystemet.

Med andra ord bryter tänderna ner mat till mindre delar, magen bryter ner maten ytterligare med hjälp av magsyra medan tarmarna förlitar sig på bakterier för att ta upp nyttiga näringsämnen från maten vi äter. En sidoeffekt av matsmältning är flatulens - en vetenskaplig term för gaser.

Människor kan helt enkelt inte bryta ner mat utan gaser - det är en del av matsmältningen och de måste komma ut ur kroppen, annars exploderar vi - bokstavlig talat. Fisar luktar så illa ibland på grund av olika kemikalier som uppstår under matsmältningen.

I åratal, eller kanske till och med hundra- och tusental, har det ansetts tabu att fisa inför folk. Den största anledningen till det är nog stanken!

En annan anledning kan vara att folk ser det som brist på respekt när man släpper gaser i deras närhet.

Men gaser kan faktiskt vara nyttiga - åtminstone i romantiska förhållanden!


Författaren Leah Decesare släppte nyligen boken "Naked parenting". Några sidor i boken handlar om hur de som fiser obehindrat inför sina partner kan komma att ha långvarigare förhållanden.

Decesare kommer ihåg första gången hon fes inför sin nuvarande man och dåtida pojkvän - hon säger att hon fortfarande kommer ihåg det! Enligt honom kände han sig närmare henne än någonsin och kände för första gången att han ville gifta sig med henne.

Då började mannen fisa inför Leah. Snacka om komfort!

Leah Decesare tror på att par som fiser inför varandra visar ärlighet, tolerans och accepterande. De flesta fiser inte inför andra människor eftersom de inte litar på dem tillräckligt. Par som gör det litar på varandra och vet att en fis inte kan förändra deras förhållande.

Decesare förklara i boken att empati uppstår när partner fiser inför varandra.

Hon skriver till och med hur den kände TV-läkaren Mehmet Oz förklarade att det var osunt att hålla inne fisar - det leder ofta till svullnad, magont och kramp.

Tro det eller ej men i genomsnitt släpper vi ut en halv liter gaser per dag. Det är nästan en helt flaska!

Dela gärna vidare så att fler par fiser inför varandra!

Nedan kan du se klipp där par fiser inför varandra: