Stirra på bröst: 6 överraskande saker som får män att leva längre

Kvinnor lever i allmänhet längre än män - det är fakta. Om vi ​​fokuserar på Sverige är skillnaden i livslängd cirka 3,5 år. Medan kvinnor i genomsnitt blir 84,1 år, måste män nöja sig med bli 80,6 år gamla.

Det kan naturligtvis tyckas orättvist - men det beror bland annat på genetik och våra olika livsstilar.

För män lever i allmänhet ett mer ohälsosammare liv än kvinnor. Naturligtvis varierar det, därför pratar vi också i allmänna termer. Men lyckligtvis finns det några enkla knep som kan förlänga mäns liv!

För att hjälpa att alla män ska få lika och lyckliga liv som kvinnor, har vi, med inspiration från New York Post, gjort en lista med 6 knep som är vetenskapligt bevisat att få män att leva längre!

1. Stirra på kvinnobröst


Det kan låta kontroversiellt och förbjudet - vi är väl medvetna om det, men det skapar en lycklig och positiv känsla i mannens kropp. På samma sätt när du tittar på söta djur. Det är vetenskapligt bevisat.

År 2012 publicerades ett forskningsresultat i tidskriften Archives of Internal Medicine, där man undersökt hur positivt tänkande påverkat människors hälsa.

Över hälften av kontrollgruppen med ischemiska hjärtsjukdom upplevde en ökning i deras fysiska livskvalitet när de nedskrev positiva tankar på morgonen. 

De som inte skrev ned positiva anteckningar nådde inte alls samma nivåer. På samma sätt sågs liknande resultat som studier utfördes på män med högt blodtryck.

2. Ha mycket sex

Kanske något som alla vill höra, men det är faktiskt vetenskapligt bevisat. En studie i journalen BMJ har angett att regelbundet sex kan minska männens risk att dö i förtid med så mycket som 50 procent.

Det beror främst på det faktum att ett aktivt sexliv främjar fysisk hälsa - och det minskar också kroppens stressnivå. Sistnämnda är ett bra sätt att hålla sjukdomar på avstånd.

Vid sex släpps även serotonin - ett glädjehormon - i kroppen, vilket gör att vi känner oss bättre på alla nivåer. I denna studie ökade livslängden med 3-8 år bland de som rapporterade mer orgasmer än tidigare.

3. Gifta sig


Kanske inte precis vad alla hade förväntat sig. Särskilt inte de som kallar hustrun "härskaren" eller liknande - men äktenskap får faktiskt männen att leva längre. Det är dock av stor vikt när du gifter dig.

I en studie med mer än 127 000 amerikaner fann man att män som gift sig efter att de fyllt 25 år lever längre än de som gifte sig tidigare.

Forskare har ifrågasatt om friska män är mer benägna att gifta sig än män med hälsoproblem, men ohälsosamma män gifter sig faktiskt tidigare, är mindre benägna att skilja sig, och är mer benägna att gifta sig efter en skilsmässa eller vara änkling än friska män.

Andra har undrat om att leva med en annan person har hälsofördelar.

Men det verkar vara båda.

4. Få barn

Kanske en väldigt logisk uppföljning till ovanstående punkt. Gifta män med barn lever längre än barnlösa och ogifta män.

En studie i Journal of Epidemiology & Community Health fann att när föräldrarna fyller 60 år ökar män med barn livslängd med 2 år medan kvinnornas livslängd minskar med 1,5.

Vid 80-årsåldern förväntas män med barn att leva 8 månader längre än barnlösa män.

5. Ta ansvar

En studie publicerad i Journal of Personality and Social Psychology visade att människor som bor på ett äldreboende visar en ökad förmåga att socialisera och observera omgivningen om de fick en växt att ta hand om.

De mådde allmänt bättre.

En jämförelsegrupp fick en växt på sitt rum som bara deras vårdpersonal fick ta hand om. I uppföljningen 18 månader senare blev tydligt att bland dem som tog hand om växten själva, var det hälften så många som dog, i jämförelse med dem som inte fick ta hand om växten.

6. Skaffa "pappa-kroppen"


"Pappakropp" refererar till den viktökning som många fäder upplever efter att de fått barn. En viktuppgång som gör att de betraktas som mer attraktiva och hälsosamma. De uppskattas även leva längre än sina smalare motparter. Enligt forskare så löper män med en "pappakropp" dessutom mindre risk att drabbas av hjärtattacker och prostatacancer, skriver How Men Age.

Författaren Richard G. Bribiescas anser också att mäns ökade fettmängd gör dem mer attraktiva.

Visa nu att du värnar om mäns hälsa och tryck på DELA-knappen nedan för att sprida denna viktiga information!