Perfekta jobbet för alla latmaskar: Tjäna 57 000 kr i månaden – på att sova

NASA har avslöjat drömjobbet för lata personer - ligg i sängen i två månader och få 16 500 euro (171 868 kr) för dina ansträngningar. Inte illa, va? 

Rymdorganisationen, som arbetar i samarbete med det tyska rymdforskningscentret (DLR) letar efter friska rekryter mellan 24 och 55 år för sin artificiella tyngdkraft sängläge studie, som undersöker effekten av viktlöshet på människokroppen, skriver brittiska The Sun.

När astronauterna spenderar lång tid i rymden bryts deras muskler ned. Forskare som flyger till den internationella rymdstationen måste till exempel träna regelbundet med motståndsmaskiner för att hålla sina kroppar frisk, men NASA och ESA vill veta om enstaka underhåll med artificiell tyngdkraft också kan vara till nytta.

Forskningen, som genomförs i Tyskland, kräver totalt 24 deltagare att stanna kvar i sängen i två hela månader. Deltagarna kommer att ligga i en liten lutning så att benen är något högre än huvudet, vilket minskar blodflödet till extremiteterna (armar, ben) och därigenom orsakar muskelnedbrytning.

Titta på TV eller studera

Hela studien tar 89 dagar, 60 dagar i sängen och sedan 29 dagars återhämtning och anpassning till ett stående liv igen.

Deltagarna kommer att få bo i ett singelrum där rumstemperaturen hålls jämn hela tiden. Alla dagliga göromål, som att äta, duscha, och gå på toaletten, sker liggande.

Naturligtvis, för att stoppa deltagarna från att långsamt dö av långtråkighet, är fritidsaktiviteter som att titta på TV och läsa tillåtet.

Och om du är orolig att all den tid som du spenderar i sängen kommer få dig att gå upp i vikt, gör inte det, för att alla måltider planeras helt utefter deltagarens personliga behov för att man ska hålla sig hälsosam och full av näring.


30 minuter i ”mänsklig centrifug”

De som deltar i studien kommer också att spendera 30 minuter om dagen i vad som kallas för ”mänsklig centrifug”.

Det innebär att man får ligga i tyngdlöshet och får ens kropp att stabilisera sig lite efter att ha varit sängliggande.

Det kan låta obehagligt men beskrivs enligt NASA som en ganska behaglig upplevelse.

Om detta låter lockande kan du ansöka här, men du måste slåss om en plats.

Vilket drömjobb för alla sömntutor! Tryck nu på DELA-knappen så att dina sömniga vänner får se detta!