Forskning: Skalliga män uppfattas som intelligenta, framgångsrika och sexiga

Vad har Bruce Willis, Fredrik Reinfeldt och Mark Levengood gemensamt? De är alla väldigt framgångsrika inom sina respektive branscher. Och så är de flintskalliga. Sammanträffande? Knappast.

Men forskning visar att tunnhårighet inte enbart är negativt för ens utseende – snarare tvärtom, skriver Yahoo.

Albert E. Mannes vid University of Pennsylvania har utfört en studie i hur flintskalliga män uppfattas av sin omgivning.

Studien omfattade 59 personer som fick titta på flertalet bilder av män, med och utan hår

Majoriteten av deltagarna tyckte att bilderna där männen saknade hår var mer attraktiva och sexiga. De framstod också som mer framgångsrika.


Skalliga män framstår inte bara som mer maskulina och framgångsrika – de ses också som mer intelligenta. Åtminstone enligt en stor studie genomförd vid det tyska universitetet i Saarland. 20 000 personer svarade i studien och resultatet var att skalliga män visserligen uppfattas som äldre, men också visare och mer intelligenta än andra män.

Måste vara helt skalliga

Det finns dock ett stort MEN att ta i beaktande.

Det är bara män som är helt skalliga som anses vara mer framgångsrika, attraktiva och maskulina. Män som är saknar hår lite där och där på huvudet uppfattas, enligt studien från University of Pennsylvania, som svagare och mindre attraktiva.

Så om du känner att hårfästet kryper allt högre upp på hjässan – kämpa inte emot utan ta fram hyveln!

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får läsa detta!