Forskning: Män är jättebebisar som gör livet jobbigare för kvinnor

Kvinnor har mycket att tänka på, särskilt när barn är inblandade. Man gör sitt bästa för att vara en kärleksfull fru, en bra kock, omtänksam mamma och mycket mer varje dag. Inte undra på att kvinnor är stressade hela tiden!


Till skillnad mot vad många tror är det inte barnen som kvinnor blir mest stressade av – utan sina partners. Många kvinnor känner att deras partner är mer som deras barn.

Nu finns det även forskning som bevisar detta.

Orsakar män mer stress? De flesta kvinnor uppfyller rollen som lärare, kock, städerska, läkare, festarrangör, chaufför, handläggare och mycket mer i ett förhållande. De måste bete sig som underkvinnan även om verkligheten är helt annorlunda. Gifta kvinnor med barn tappar ofta orken snabbt, vilket påverkar deras arbete och liv.

Betraktas som vuxna bebisar

I undersökningen av Today tillfrågades 7 000 amerikanska mammor om hur stressade de kände sig. Enligt resultaten har genomsnittsmamman en stressnivå på 8,5 av 10. Det som är överraskande är att 46 % av dessa kvinnor säger att deras partner orsakar mer stress än barnen.

Enligt enkäten sa 3 av 4 mammor att de dessutom gjorde merparten av alla sysslor hemma. För 1 av 5 mammor är det ett jättestort problem att de inte får tillräckligt mycket hjälp från sina partner. De berättade att de inte hann med allt som behövde göras hemma och att allt ansvar låg på dem.

– Ett äktenskap, även ett bra sådant, är stressigt i sig. Det är till och med mer stressigt än att vara förälder, och om du kombinerar dessa två har du ett perfekt recept på stress, säger parterapeuten Hal Runkel till Today.

Vardagsstressen påverkar båda partners hälsa. Padovas universitet i Italien gjorde en forskning som visar att om mannen dör före kvinnan blir kvinnan friskare. Den raka motsatsen händer om kvinnan dör före mannen och han måste göra allt, skriver brittiska Telegraph.

Hur kan man lösa problemet?


Vem som gör vad hemma är en vanlig källa till gräl. Gör en lista och dela upp sysslorna för att minska er stress. Granska den ofta och håll er till den.

De flesta män och pappor skulle vilja göra så mycket som möjligt. Det är också vanligt att mamman eller frun tar på sig de flesta sysslor för att hon inte litar på att partnern gör dem rätt eller alls. Ett av de bästa sätten att minska stressen från hemsysslorna är att frun litar på sin partner. De måste vara ett lag och dela upp sysslorna på ett rättvist sätt.

Har du några bra tips för att dela upp hushållsarbetet så att det blir rättvist?