Forskning: Kvinnor som gör ALLT hushållsarbete är lyckligast!

Kvinnor njuter av hushållsarbete!

Nyligen lanserade det Nationella Kompetenscentrumet för Mänskliga Relationer (NKFMR) en rapport som visar att kvinnor som tar 100% ansvar för hushållsarbetet är lyckligare än kvinnor som insisterar på att mannen också ska bidra. "Kvinnor upplever i grund och botten hushållsarbete som deras uppgift och trivs bäst med att ta göra allt själva" säger chefsforskaren Per-Arne Svensson

Män ska vara män

Enligt undersökningen där 2918 svenska kvinnor tillfrågades känner 97% av dessa att män ska i första hand se till att tjäna hushållets inkomst, medan de själva anser att de gör sig bäst med fullt ansvar för hushållsarbetet. "Ja, det innebär att en markant majoritet av de svenska kvinnorna vill göra allt hushållsarbete själva, inklusive matlagning, barnomsorg och naturligtvis städning” säger chefsforskaren.

Kvinnor borde göra allt:

Eva Andersson från Stockholm känner att hon blir glad av att ta ansvar för allt hushållsarbete. "En riktig man borde inte skrubba toaletter”, säger hon medan hon ler och är glad.


Osexigt att en man skrubbar toaletten

Samma kvinnor gjorde det även väldigt tydligt att de ansåg att det skulle vara ytterst osexigt om en man skrubbade toaletter, eller något annat i huset för den delen. Undersökningen visade att kvinnor som utför alla hushållssysslor på egen hand är betydligt lyckligare än de kvinnor som har ett märkligt behov av att männen ska bidra i hemmet med kvinnosysslor.

"Av samtliga kvinnor som tillfrågades är de flesta less på besväret med jämställdhet och lika lön för lika arbete. De flesta kvinnor saknade tiden när de tvättade, ammade och hade middagen redo när mannen kom hem" avslutar den berömda forskaren.

Låt forskningen tala: Dela gärna vidare denna artikel på Facebook! *Detta är satir ?*