Drömmen är sann: Nu kan du svalka dig med ketchup-glass i solen

Ketchup är något vi svenskar äter mest i hela världen. Hela 20 miljoner kilo av om året får vi i oss. Medan de mest klassiska rätterna det används till nog är korv med bröd, pasta med köttfärssås eller vanliga hamburgare, så kan en del smeta den populära tomatdressingen på allt från pannkakor till fiskbullar.


Vad ketchup passar till kommer nog mänskligheten aldrig vara riktigt överens om. En del har en extrem relation till ketchup. Vissa förkastar den helt, andra klarar sig knappt utan den.

Något som garanterat är en vattendelare är … ketchup-glassen!

Ja, den existerar faktiskt – och har fått miljontals olika människor på nätet att antingen sukta efter ett smakprov eller närmast må illa av tanken.


Glassen har funnit sedan drygt ett år tillbaka och säljs av glassbutikskedjan Gelati. De har två affärer – båda ligger i Irland. Mer bestämt i städerna Enniscrone och Ballina.

Det var som en hyllning till sångaren Ed Sheeran som glass-baren Gelati i Irland skapade en glass fylld av just: ketchup. Glassen kom till när världsartisten Ed Sheeran, som har en ketchupflaska tatuerad på sin ena arm, skulle ha två konserter i Dublin – och för att välkomna honom valde butiken att skräddarsy en glass till evenemanget. De med biljett bjöds till och med på gratis kulglass, skriver The Sun.


Känner du någon som bara måste testa detta? Tagga då den personen på Facebook, eller dela vidare den här otroliga nyheten till dina ketchup-älskande vänner!