Drick vin och ät ost – här är maratonloppet för alla vinälskare

Låt oss erkänna det, ingen gillar att springa. Det är jobbigt, det är tråkigt... det finns bättre sätt att spendera din tid på.

Om det här låter som något du skulle säga, fortsätt läs, eftersom vi kanske har hittat lösningen för dig - jag ger dig vin och ostmaraton.


Marathon du Médoc äger rum i södra Frankrike, är lika långt som ett vanligt maraton, 42 km. Skillnaden? 23 vinstopp med vinprovningar från lokala vingårdar, provsmakning av ostar, ostron och glass. Och inte att glömma – en stek vid 38 kilometer.

Loppet har lockat löpare och vinentusiaster sedan 1985 och äger rum utanför Bordeaux. 

Men hur mår man under loppets gång då? Enligt The Guardian är det inte helt ovanligt att någon spyr mitt i banan. Däremot har ingen blivit allvarligt skadad eller dött under tävlingen. 


Varje år väljer arrangörerna ett specifikt tema och uppmanar dess utövare att klä ut sig, en färgrik detalj som skapar vibrerande karnevalkänslor och milsvida smilgropar.

Du har 6 timmar och 30 minuter på dig att avsluta det 42 kilometer långa loppet (och fylla magen med så mycket vin och mat du orkar).

Väl i mål bjuds dessutom samtliga löpare på mat och dryck i tävlingens tillhörande festtält. En tillställning där vanligt figurerande tillbehör likt sportdryck och proteinbars lyser med sin frånvaro.

Loppet handlar inte bara om alkohol. Då loppet utförs i sydvästra delen av landet är det det perfekta tillfället för deltagarna att njuta av de fantastiska vyerna, upptäcka några historiska platser och till och med njuta av livemusik från band som spelar under loppet.

Snabbaste kvinna och man vinner sin vikt i vin!

Loppet äger rum den 7 september - för mer information, klicka här.

Här nedan kan du se ett klipp från 2018 lopp: